Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Masszázs szolgáltatások leírása

masszázsleírások hőnyomásra.pdf

Tibeti mézes masszázs 20’ (csak hát)

Erőteljes, mégis gyengéd. Nem is gondolnád, hogy a letapadt izmokat milyen gyorsan elválasztja a gyengéd, édes méz a vákuum technikának köszönhetően. A hátadban lévő görcsöket néhány perc alatt szétszedi, a méreganyagot, ami a bőrödben le van rakódva kiszedi, mivel mélyen behatol a bőrbe. Cserébe bent marad a méz tápanyaga, vitaminanyaga, amit Neked gyűjtöttek a szorgos méhek egész nyáron. Ahogy megtörtént a bőrben az anyagcsere, langyos vizes törölközővel eltávolítjuk a ragacsot a hátadról, és finom, illatos olajjal, vagy krémmel gyengéden átmasszírozunk. Mire végzünk, már el is felejtetted, hogy fájt a hátad….

Tibeti mézes masszázs 50’ (teljes test)

Ha hosszabb időn keresztül szeretnéd élvezni a kényeztetést, talptól tetőig, akkor ajánlom a mézes masszázs 50’-es változatát, ahol a talpaddal kezdjük, a vádlid, combod, majd a karod, kezed, ujjaidat, vállad, és a nyakad, fejed a hagyományos módon masszírozzuk át 30’ alatt, a fennmaradó húsz percben pedig a hátad ugyanúgy kezeljük, mint a fenti leírásban olvashattad.

Talp masszázs, és kimozgatás 20’(nem reflexológiai)

Minden probléma a talpnál kezdődik. A láb, a talp kapja a legnehezebb terhelést szinte az összes testrészünk közül, mégis erre fordítjuk a legkevesebb figyelmet. Az állandó igénybevétel, terhelés enyhítése egy jó talpmasszázzsal klasszisokat tud javítani az állóképességeden. Rengeteg érzékelő receptor, reflexpont található a talpon, ami kölcsönhatásban van egymással. Gyengéden, vagy erősen stimulálva attól függően, hogy mennyire érzékeny, fáradt, vagy méreganyaggal teli, de mindenképpen a fittségi állapot javításához hozzájárul. Ha kevés időd van, de rendszeresen adod át magad a talpmasszázs élvezetének, minden egyes alkalommal egyre ruganyosabban tudsz járni.

Frissítő derék, láb-, és talp masszázs (görcsoldás) 40’

Edzés közben, álláskor, de ülő munkánál is igen gyakori, hogy a túlfeszített izmok begörcsölhetnek. A vádli, talp, akár a lábujjak görcse, vagy a térdtől induló görcsök a comb elülső, vagy a hátulsó izmok, akár a láb teljes hosszában igen kellemetlenné tudnak válni, gyakran a járás is nehézzé válhat. Az ízületek görcsös fájdalmát persze lehet enyhíteni fájdalomcsillapító tablettákkal, de az idegrendszer átmeneti leblokkolása még nem szünteti meg magát a görcsös összehúzódást. Kitűnő krémek segítenek a gyulladt izmok, ízületek nyugtatásában, fájdalomcsillapításában, és segítik elő a masszázs hatékonyságát. Az ízületek átmozgatásával a beszűkülések javíthatók, a derékból kiinduló idegi fájdalmak oldása egy kis idegstimulálással mindig hatásos.

Váll-, nyak-, hátmasszázs (görcsoldás) 40’

Szinte mindenki ismeri a nehezen, vagy egyáltalán nem mozduló váll tünetét, a nem mozduló nyakat, beszakadó hátat. A lapockák közötti terület fájdalma pont olyan, mintha bele vágták volna a nagy kést, a nyaki csigolyák makacssága vezetéskor, hátraforduláskor komoly gondot tudnak okozni, mert gyakran csak akkor látunk hátrafelé, ha testtel, vállal utána fordulunk a fejnek a kívánt irányba. A gyakori fejfájás, szédülés, de még a hallásproblémák okozója is lehet a nyak merevsége. A csigolyák közé beszoruló erek elzáródása, keresztmetszetének csökkenése kihat az agy vérellátására, ami figyelmetlenséghez, tompasághoz, oxigénhiányhoz vezethet. Ez okozza az agyérgörcsöt (migrén), a nyomást az agyban, a szédülést. Az idegek beszorulása izomfájdalmakat okozhat a vállakban, karokban, a lapocka környékén, az állkapocsban, de még a fülfájás sem ritka. A masszázs rendszeres alkalmazása oldja az izomgörcsöt, szabaddá teszi a csigolyákat, a lapockákat, a párhuzamos kimozgatással a beszűkülés által okozott fájdalmakat csökkenti.

Relaxáló arc-, fej-, nyak masszázs 25’      

Leginkább a hölgyekre gondoltunk ennél a masszázsnál, de természetesen nincsenek kizárva az urak sem, hiszen a relaxációra mindenkinek szüksége van. Mivel a férfiaknak is feszülhet a mellkas felső része (dekoltázs), nekik is bátran ajánlom. Ennél a masszázsnál az arcon van a hangsúly, a fáradt szem, a görcsös állkapocs, a fejtető, a fül együttes érintésével. Felvesszük a küzdelmet a száraz bőr, a ráncok, karikák ellen különböző krémek, pakolások segítségével szükség esetén. A nyak háton fekve könnyebben elérhető alulról, a kisagy területét stimulálva, fájdalommentesen lazítható.        

Bőrmegújító száraz kefe masszázs 20'

Bőrünk folyamatosan újítja magát, a legfelső hámréteg elöregszik, míg a legalsó réteg folyamatosan hozza létre az új sejteket. Bizonyos állatoknál, rovaroknál megfigyelhetjük, hogy a régi bőrt vedléssel eltávolítják, és a megújul bőrrel sokkal fiatalabbnak tűnnek eredeti koruknál. Sajnos, mi emberek nem tudjuk levedleni a régi, elöregedett bőrünket, nem tudunk kibújni belőle.. Sokszor csak azt látjuk, hogy vízhiányos, kenjük rá a rengeteg drága krémet, de az elhalt sejteken ez sem segít. Mit tehetünk annak érdekében, hogy fiatal, ruganyos legyen a bőr? Hát, el kell távolítani a régi, már nem táplált réteget, hiszen alatta ott van a friss. A száraz kefe segítségével sok bőr problémát is megelőzhetünk, mint a szőrtüsző gyulladást, a vastagodásból eredő lemezes hámlást, stb. A keféket minden alkalommal fertőtlenítjük. A száraz kefe által eltávolított maradék hámréteget langyos vizes törölközővel eltávolítjuk. Ha további ápolásra is igényt tartasz, ajánlom a Kleopátra álma pakolást.

 

 Stresszoldó-, energetizáló (Antistress) masszázsok:

Már szinte megszokott manapság a stresszes állapot. A napi feszített munkatempó, a túlhajtás, az örökös készenléti állapot következtében az izmok feszülése állandósul, ennek következtében görcsössé válik a test, a csontok elmozdulnak a helyükről, feszítik az inakat, nyomást gyakorolnak az idegekre, ami fájdalommal jár. Bizonyos idő elteltével az idegek irritációja elviselhetetlenné válik, az izmok még feszültebbek lesznek. A stressz oldás nem kifejezetten gyengéd simogatásból álló masszázs. Erős fogások váltják egymást lazító simításokkal, kimozgatásokkal, blokkoldásokkal. A hátmasszázstól a teljes test masszázsig lehet választani a kezelések közül. Ha nincs sok időd, és csak hátat szeretnél masszíroztatni, 30 perc alatt átdolgozzuk, és futhatsz máris tovább. A teljes test feszültségének oldását tetőtől talpig, 50, 90 percben veheted igénybe

Blokk oldó masszázsok

Az izmok feszülése nem csak a munkahelyi stressz hatására alakulnak ki, hanem jöhetnek mélyebbről is, gyűjthetjük őket már nagyon rég óta. Ezek sokszor szerveket is érinthetnek. Az állandóan félre tett, eldugott problémák, negatív gondolatok, a túlélési ösztön állandó feszültséget generálnak. Sokszor észre sem vesszük, hogy mások problémáit vis magunkra vesszük, és cipeljük akár helyettük is... Ettől még feszültebbekké válunk. Az örökös készenléti állapot hatására, várva azt, hogy harcolni kell, vagy menekülni valami elől, az izmok állandósult startra kész állapotban várják a parancsot, hogy "ütni, vagy futni" kell, esetleg pihenni... Ezeket a blokkokat feltárjuk a feszülések alapján, és kimasszírozzuk, lezárjuk a konfliktust a lehető leghamarabb. Idővel felszabadulnak az izmok, és a szervi problémák is enyhülhetnek. A masszázs időtartama 60', 90',illetve 2 óra lehet.

Testtekercselés narancsbőrre, anticellulit masszázzsal  60’

Speciális keringés serkentő, salaktalanító krémmel, vagy olajjal alaposan átdörzsöljük a célterületet (csípő, derék, comb), majd fóliával körbetekerjük. Melegítő takaróba alaposan becsomagolva hagyjuk kicsit hatni a krémet (20’). Amíg pihensz, addig az arcodat, nyakadat finoman átmasszírozzuk. Kicsomagolás után speciális cellulit kefével, és kézi, nyirokserkentő masszázzsal segítjük elő a krém által már fellazított méreganyag távozását. A gyorsabb hatás érdekében javasolt a vízfogyasztás és az izommunka növelése (edzés). A kezelést célszerű rendszeresen elvégezni legalább havonta egyszer. Elősegíthetjük a hatékonyságát a hullámmasszázs igénybevételével. A kezelés előnye, hogy nem hirtelen tűnnek el a zsírpárnák, hanem fokozatosan, így nem fog lötyögni a bőr. (Kiegészítő kezelésként próbáld ki a bőr feszesítését elősegítő testradírt.)

Tekercselés+ 30 perces hullámmasszázs+anticell. masszázs     90’         

Keringés serkentő, méregtelenítő krémmel, olajjal bedörzsöljük a célterületet, fóliával körbe tekerjük, majd a hullámmasszázs géppel a nyirokkeringésre rásegítünk. A fólia eltávolítása után átdörzsöljük a combot, feneket speciális golyós kefével, majd a hasi részt, és a derekat kézzel átdolgozzuk. Cél a méreganyag eltávolításának serkentése, a nyirok keringés stimulálása, nem a fájdalom okozása, tehát nem törjük a zsírt.  A folyadék bevitelről feltétlenül gondoskodni kell.

Hullámmasszázs nyirok serkentéshez, súlycsökkentéshez:

A nyirokkeringés karbantartása rendkívül fontos, mert a szervezetbe bekerült méreganyagok kiürítését a nyirok rendszer végzi. Ha nem ürül ki a szervezetből, akkor lerakódik a bőr alatti kötőszövetbe, és zsírszövetbe. A zsírsejtek igen nagy mennyiségű fel nem használt ásványi anyagot, méreganyagot (húgysav kristály) képesek tárolni. A narancsbőr nem más, mint ezeknek az anyagoknak a gyűjteménye. A hullámmasszázs ezen segít. Pumpáló, hullámzó mozgásával, erős nyomásával a szövetek közt lerakódott, a nyirokerekben pangó anyagok kiürítését gyorsítja meg, segíti elő. Lábra, derékra, karra alkalmazható, 10, 20, 30, 40 perces időtartamra. A zsírsejtek között felhalmozott víz távozásával a testsúly is csökken, a térfogat is kisebb lesz. Kavitációval, vagy tekercseléssel kombinálva eredményesen vehetjük fel a küzdelmet a narancsbőrrel (cellulit) szemben, könnyebbé válik az ízületek mozgása is.

Kavitációs zsírbontás (30’ illetve 60')

A kavitáció ultrahang segítségével történik, rezgések által a zsírsejteket szétrobbantja, cseppfolyósítja. Fájdalom mentesen „olvasztja” ki a zsírréteget, ahová lerakódtak a méreganyagok, és gödrök, lukak keletkezése nélkül, egyenletesen oszlatja szét a kiürítésre váró méreganyagot. Az eredmény végleges, a szétrobbantott zsírsejtek helyébe nem termel újakat a szervezet. A hatékonyság növelése érdekében különböző hatóanyagokat is bejuttatunk a bőr alá, amik meggyorsítják a folyamatot. (koffein, fahéj, csili, alga, attól függően, hogy van e allergiája valamelyik összetevőre)  A szervezetből való kiürítés érdekében a nyirokkeringést serkentő hullámmasszázs javasolt mellé kiegészítésnek (20’,40'). A kezeléssel párhuzamosan javasolt a bőséges folyadékbevitel,esetleg gyógytea, és az izommunka, azaz az edzés.

Kavitációs zsírbontás tekercseléssel és hullámmasszázzsal 90'

A speciális géllel végzett kavitációs kezelés után (4x15perc) fóliával betekercseljük a kezelendő területet (kb 10 perc), majd a hullámmasszázs géppel 20 perces rásegítést adunk a nyirokrendszer működését elősegítve.

Alakformáláshoz egyénileg, személyre szabottan, közösen tervezzük meg a munkamenetet, és időtartamot. Minimálisan 5 alkalmon való részvétel szükséges a látható eredményért. Bérlet vásárlásakor 10,15, 20, 25% kedvezmény..

Szépítő pakolások

Kleopátra álma pakolás 50 percben

Felhasznált anyagok: tejszínhab, méz, szőlőmag olaj.Száraz kefével alaposan megtisztítjuk az elhalt sejtektől a bőr felületét, először hátul, majd elölről. Langyos vizes törölközővel eltávolítjuk a maradványokat, hogy ne kerüljenek vissza. A mézet, és a tejszínhabot összekeverjük szőlőmag olajjal, és ezt a keveréket felvisszük a bőrre, előbb hátul, majd elöl. Betakarjuk a fóliával, és a meleg takaróval, ami elő van készítve, és 20 percig pihentetjük, relaxációs zenével. A relaxáció ideje alatt arcmasszázzsal fokozzuk a lazítást. Kicsomagolás után, langyos vizes törölközővel leszedjük a pakolást, majd a vendéget a tusolóba kísérjük. Felfrissülve, megújított bőrtextúrával folytathatja a napját.

Zöld algás pakolás 50 percben

Felhasznált anyagok: zöld algás gél. Az előkészített ágyon először száraz kefével eltávolítjuk az elhalt hámsejteket a bőrről, majd felvisszük az algás gélt. A fóliával és a takaróval bebugyoláljuk a vendéget, és pihentetjük 25 percet relaxáló zene mellett. Amíg pihen, relaxáló arcmasszázst alkalmazunk. Kicsomagolás után langyos vizes törölközővel eltávolítjuk az alga nagy részét, és kikísérjük a vendéget a tusolóhoz. A bőr rugalmasságát frissítjük meg ezzel a kezeléssel.

Sós pálinkás testradír 30 percben

Felhasznált anyagok: himalája só, báziskrém, szódabikarbóna, pálinka. Az előkészített ágyra először hasra fekszik a vendég, és leradírozzuk a hátát, majd elölről is leradírozzuk az elhalt hámsejteket. Langyos vizes törölközővel óvatosan eltávolítjuk a nagyját, és kikísérjük a vendéget a tusolóba.

Sós pálinkás testradír szőlőmag olajos masszázzsal 90 percben

Felhasznált anyagok: lásd sós, pálinkás testradírnál,+ szőlőmag olaj, vagy kókusz olaj. Az előkészített ágyon a testradírozás ugyanúgy zajlik, mint a sima radírnál, majd tusolás után teljes test relaxáló masszázst adunk. Ezzel a felfrissített, újjávarázsolt bőrt rugalmassá tesszük, és a fáradt testet ellazítjuk.